h

Nieuws, januari 2016

26 januari 2016

Raad eens over beleid Peel 6.1

Een ruime meerderheid van de Helmondse raad is het eens met het beleid voor Peel 6.1 zoals het college van B en W dat voorstelt. Dat bleek gisterenavond tijdens een commissievergadering.

Lees verder
24 januari 2016

Gemeenten belemmeren democratisch proces

Het raadgevend referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne is een unieke kans voor burgers om zich uit te spreken over de toekomst van Europa. De meerderheid van de Tweede Kamer, inclusief coalitiepartij PvdA, heeft al aangegeven de uitslag van het referendum te willen volgen.

Lees verder
20 januari 2016

Geen vluchtelingen in Carolus-school

Er komt geen noodopvang voor vluchtelingen in de leegstaande Carolus-school. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft aangegeven dat het vanwege de hoge kosten niet haalbaar en verantwoord is. De kosten om het gebouw om te bouwen staan niet in verhouding met het relatief korte verblijf van vluchtelingen in de noodopvang.

Lees verder
6 januari 2016

Motie jeugdloon weggestemd

Fulltime werken en toch moeten rondkomen met een inkomen dat bijna 300 euro onder de armoedegrens ligt. Dat deugt niet en dat moet anders, vindt de SP die het initiatief nam om een motie in te dienen. Maar de meerderheid van de gemeenteraad wilde in de vergadering gisterenavond de motie niet steunen.

Lees verder

U bent hier