h

Eindelijk gaat de vlag uit

1 oktober 2016

Eindelijk gaat de vlag uit

Eindelijk is het er door: op Coming-Outdag (11 oktober) hijst de gemeente Geldrop-Mierlo de Regenboogvlag. Al een paar jaar werd daar door de lokale fracties van GroenLinks, SP en PvdA om gevraagd, maar steeds kregen zij nul op het rekest. En nu is het dan eindelijk zover!

Ook vorig jaar wilde de burgemeester de vlag nog niet hijsen. Volgens hem paste het hijsen van de regenboogvlag niet bij de landelijke vlaginstructie.
Nu ziet burgemeester Berry Link die ruimte echter wel. "Vroeger hield men wat meer vast aan protocollen", aldus Link.

Het hijsen van de vlag past bovendien bij het LHBT-beleid (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transseksueel) van de gemeente. "Daarin staat onder andere dat er meer zichtbaarheid voor deze groepen moet komen", aldus de gemeentewoordvoerder.

In 2012, toen Niek Engbers (GroenLinks) en Miranda Verdouw (SP) net gekozen waren in de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, probeerden zij de gekleurde vlag te laten hijsen op het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo. Talloze pogingen van GroenLinks, SP en ook de PvdA staakten doordat het college zich vasthield aan een inconsequent vlagbeleid dat ruimer was dan ze steeds lieten vermoeden. 

GroenLinks, SP en PvdA zijn ontzettend blij dat de gemeente Geldrop-Mierlo nu wel de regenboogvlag hijst!

Reactie toevoegen

U bent hier